keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Syksystä kohti talvea !

Niin se vaan on että syksy alkaa oleen taakse jäänyttä ja edessä on (toivottavasti) luminen talvi :)
Itelle oli syksy aika pettymys kun vettä satoi melkeinpä ihan koko ajan...masentavaa.
Olin suunnitellut paljon ulkona kuvailua koska syksy on mun mielestä tosi kaunista aikaa..Varsinkin vaahterat on hienoi ja loistava kuvaustausta syksysin. Harmi vaan täällä Urjalan kodin pihassa ei ole ainuttakaan vaahteraa. Turussa on onneksi  etupihalla, mutta tietenkin vietin aikaa siellä vain niinä päivinä kun satoi vettä...

Ansukin on valmistautunut jo talven tuloon....pudottamalla pohjavillansa ! Valehtelematta muutama muovikassillinen alusvillaa irronnut. Käsittämättömiä nämä sheltit...miksi pudottaa karvansa juuri ennen lumen tuloa? siihen en ole löytänyt vielä yhtään selitystä mutta helpotukseksi en ole ainut "karvattoman sheltin "omistaja :D  Kaverit ne syksyllä ihmettelikin että miksi katselen ansulle talvitakkia, tässä siihen syy...


Lillikin on innoissaan jo talvesta, ja ensimmäiset metsästysreissutkin on jo käytynä. Toissa viikonloppuna tuli heti ensimmäinen jäniskin. Pieni mutta Lilli oli aivan innoissaa. Se seurasi ylpeänä vierestä mitä isoveljeni teki jänikselle eikä meinannut millään malttaa lähteä suihkuun. Olen ottanut tavaksi pestä lämpimällä suihkulla koiran aina metsäreissun jälkeen jotta lihakset eivät jäisi jumiin niin helposti. Kaikista parashan olisi kun pääsisi saunaan. Lisäksi olen rasvannut helosan -voiteella tassut. Isän kanssa ollaan sovittu et muutaman kerran metsästyskauden aikana kutsutaan kaverini hieromaan Lilliä. Hän on käynyt koirahierojakoulutuksen ja ollut hieromassa muutaman kerran harjottelumielessä Lilliä, joka jo toisella kertaa tajusi idean.


Lilli on nyt vähän huonossa kunnossa taas. Isä ostanut markettiruokaa jo kaksi kertaa vaikka olen pitänyt ruokasaarnaa jo monesti...hohhoijjaa. Niimpä eilen marssin itse agrimarkettiin hakemaan Jahti ja Vahti energia ruokaa joka on todella hyvä ruoka ja sopii kummallekkin koirista. Ansullekkaan ei nimittäin sopinut lainkaa tuo ns. markettiruoka. Sitä alkoi närästämään, ilmavaivoja alkoi tulla, ulostaminen vaikeutumaan ja hengitys alkoi haisemaan.Kesti hetken aikaa tajuta miksi hengitys haisee niin pahalle koiralla jolla ei juurikaan ole hammaskivee kunnes tajusin sen tulevan pikemminkin mahalaukusta vääränlaisen ruuan myötä.

Lillin pitäisi olla näyttelykunnossa jo 11.11. kun meillä on lähtö Jyväskylään kv-näyttelyihin. Jännityksellä odotan kuinka siellä sujuu kun reenaus koiran kanssa on jäänyt viime aikoina pois. Poden huonoa omatuntoa kun en ole ehtinyt tai pikemminkin viitsinyt kuluttaa aikaa koirien kanssa reenaamiseen. Toissa maaanantaina ostin ikeasta jopa lasten leikkiputken agilityputkeksi jos vaikka innostuisin rakentamaan rataa jota suunnitellut jo kesästä asti. Aivan varmasti se into tulee sittenkun aikaa ei juuri enää ole esimerkiksi sillonkun koulu alkaa. Tosiaan mulla alkaa klinikkahoitajan opinnot aivan pian ! 12 marraskuuta istun taas koulunpenkille, kivaa ! Odotan innolla koulun alkamista!


Varmaan huomasittenkin että mun blogi on saanut talven tulon myötä uuden ulkoasun, mitäs tykkäätte?
En ole vielä ihan täysin oppinut tätä blogia käyttämään joten omasta mielestä siihen nähden ihan hyvännäköinen.


3 kommenttia:

  1. Sut on haastettu, taas! :D käy kattomassa :)

    VastaaPoista
  2. Haastoin sinut johkin ihme Liebster-haasteeseen käyppä vilkaisemassa lisätiedot blogistani :)

    VastaaPoista
  3. sori tytöt,en jaksa tehdä enää yhtää ainutta haastetta :D kysykää vuoden päästä uuudestaa!

    VastaaPoista